ЗДРАВЕ И КРАСОТА ОТ ПРИРОДАТА
Етерични масла за кухнята

Приятно е, когато в кухнята ухае на току що изпечен хляб, но миризмата на загоряло или повеят на влага изпод мивката едва ли влияе положително апетита ви.

Етеричните масла не маскират неприятните миризми, те се използват за изчистване на въздух по естествен път. Друго сериозно предимство на естествените аромати пред химическите ароматизатори на въздуха – те не вредят на здравето ви, даже напротив – повишават имунитета и са прекрасна защита срещу инфекции.
При пържене, във въздуха се издигат малки частички мазнина, които впоследствие образуват по всички работни повърхности фин мазен филм, който способства размножаването на вредни бактерии и при това отделя неприятна миризма.



Как да се справим с това?

Всичко, което Ви е нужно са етерични масла, които разрушават и дезодорират този филм, като превръщат вашата кухня в полезно за здравето ви място.

В кухнята се използват следните етерични масла: Розмарин, Лимон, Лавандула, Евкалипт, Канела и Карамфил.



За да разпръснете етеричните масла в кухнята можете да използвате арома-лампа или да добавите няколко капки от избраното от вас масло в миещия препарат. Друг вариант е да капнете 1-2 капки етерично масло в купичка топла вода (200-300мл), потапяте парцалче във водата, изцеждате го и с него протривате работните повърхности.

Етеричните масла могат да се използват в кухнята както по време така и след приготвяне на храна.

И нека в кухнята да ухае вкусно и свежо!


      Разглеждания: 1678
ПОПУЛЯРНО
Начало | За нас | Новини | Статии | Ароматерапия | Натурална козметика | Контакти
Търговски обекти | FAQ | Интернет магазин | Съставки
© 2010, styx.bg. Всички права запазени. Позоваването с хиперлинк е задължително.
Дизайн: Max Effect